Over ons

De familie

De naam van dit familiebedrijf is voortgekomen uit een samenvoeging van 2 namen nl. Rita van gent (1958) en Henk Danser (1948). Beide zijn afkomstig uit de scheepvaart en behoren tot families die reeds 10 generaties lang binnen de scheepvaart werkzaam waren.

Henk en Rita Danser van Gent kregen 5 kinderen nl. Hendrik jan (1979) Benita (1981), Andries (1986), Martijn (1988) Deborah (1990).

De 3 oudste kinderen hebben reeds de zeevaartschool afgemaakt en varen. De 2 jongste zitten nog op de zeevaartschool en zullen na het behalen van hun diploma ook gaan mee varen.

De kinderen zijn de grote inspiratie bron voor het voortzetten van dit familie bedrijf en doet uitbereiden hiervan met de bouw van nieuwe grotere schepen.

De namen van de schepen zijn afgeleid van de namen van Rita en de beide dochters en schoondochters. Deze vrouwen vormen het fundament voor dit bedrijf. Zo is bij Marietje Anderea vernoemd naar Rita.

Sinds het begin wordt dit bedrijf bevracht door Koninglijke Wagenborg, welke ook in tijden van crisis familiebedrijf bleven steunen. De band tussen het familiebedrijf en Wagenborg is zeer hecht!!

Eendracht maakt macht zoals men zegt. Niet alleen bied dit bedrijf werk voor de gehele Danser van Gent familie, het is tevens ook de grote hobby van alle leden. Elke 10 jaar wordt er pas gekeken naar de totale verdiensten.

Henk Danser vaart in 2010 al 50 jaar, met veel enthousiasme, en gesteund door Rita en de kinderen.

Met een jonge bemanning die over het algemeen al jaren meevaren blijft het een jong en energiek bedrijf. Door het mee varen van alle kinderen verzekered is van een mooie toekomst.